Se alla

Miljö och klimat

Måndag 27 juni 2022

Natur- och kulturupplevelser är centrala för folkhälsan och den sociala hållbarheten. Naturen ska vara en grund för upplevelser och lärande, en källa till rekreation och kunskap. Ett långsiktigt förvaltarskap är nyckeln till den liberala miljöpolitiken. Varje generation har ansvar för att förvalta miljön så att framtida generationer också kan leva i den och njuta av den.

Klimatförändringar, miljöproblem, utarmning av den biologiska mångfalden, brist på rent vatten och spridning av kemikalier hänger ihop och påverkar förutsättningarna för allt liv på jorden. Det är globala problem som överbryggar nationsgränser. Miljö- och klimatfrågor behöver därför angripas på alla demokratiska nivåer och Finspångs kommun måste göra sitt. Vi ska arbeta för att förbättra närmiljön och samtidigt skapa en trivsam miljö.

Kommunen måste verka för att förorenaren betalar i de fall det är möjligt, och på så sätt skapa incitament för att minska sin klimatpåverkan.

 

I vårt Finspång

  • Arbetar vi för att bevara den biologiska mångfalden.
  • Ges ökad tillgänglighet till natur- och kulturhistoriska anläggningar
  • Byggs laddnings platser för elbilar ut i hela kommunen.
  • Tas ett helhetsgrepp kring vindkraftsutbyggnad, genom att ta fram en vindbruksplan som tar hänsyn till natur och boendemiljöer.